8 mar. 2010

Cel mai puternic om din lume, blând ca o pisicuţă



Nu ştiu dacă v-aţi întrebat vreodată cine este cel mai puternic om din lume, însă eu l-am găsit întâmplător şi mi-a plăcut nu pentru muşchii pompaţi excesiv, ci pentru sensibilitatea surprinzătoare de care dă dovadă uneori.

Polonezul Mariusz Pudzianowski a câştigat mai multe concursuri de forţă decât oricare alt sportiv.
Din 2005 încoace, a câştigat în fiecare an titlul de World’s Strongest Man, excepţie 2009 când s-a plasat pe locul 2 după lituanianul Žydrūnas Savickas. A intrat pentru prima dată în acest gen de concursuri în anul 1999, în 2000 ieşind deja pe locul 4 pentru titlul de cel mai puternic om din lume.
Anul trecut în decembrie a debutat cu succes în Arte Marţiale Mixte la concursul KSW XII.

Are numai 33 de ani; deşi cred că aceşti muşchi desfigurează şi îmbătrânesc omul, Mariusz arată prezentabil, mai ales când nu se încordează de îi plesnesc venele pe el.
Îi place să fie şi artist din când în când: şi-a făcut în 2006 o trupă de pop-rock, pe nume Pudzian Band, cu care a avut câteva concerte în Polonia.
A făcut şi 19 luni de închisoare, prin 2000-2001, pentru că a snopit în bătaie un mafiot local. S-a antrenat tot timpul, iar după eliberare s-a întors de multe ori în acea închisoare ca organizator al unor programe de reabilitare/ resocializare pentru deţinuţi.

A devenit încetul cu încetul unul dintre cei mai faimoşi oameni din Polonia, astfel că în anul 2008, când a participat la emisiunea televizată ”Taniec z gwiazdami”, varianta lor pentru “Dansez pentru tine” al nostru, a fost atât de popular încât a ajuns până în finală terminând pe locul doi. Deşi a fost mai mereu la duel, a reuşit tocmai datorită voturilor polonezilor care îl iubesc.

Acest uriaş blând a dovedit încă o dată întregii ţări şi nu numai că ar face orice pentru fericirea celor din jur, implicându-se în ultima vreme în acţiuni caritabile pentru ajutorarea celor nevoiaşi. Vedeţi mai jos un spot social simpatic. La finalul acestuia, cuvintele poloneze înseamnă ” Să ajuţi te face puternic”. Nici că se putea un om mai potrivit în acest rol.




Un comentariu:

  1. un om bland cu o inima mare ;) Respect Mariusz ;) un adevarat om pe picioarele lui din toate punctele de vedere ramai o legenda ;) ...

    RăspundețiȘtergere