12 apr. 2010

S-a deschis Cartea de Condoleanţe pentru Polonia



Preiau anunţul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, prin blogul Institutului Polonez, în atenţia celor care au vreun fel de contact cu Polonia sau pur şi simplu poartă în suflet simpatii acestui popor, prin care sunt informaţi că pot lăsa începând de astăzi câteva cuvinte de consolare pentru cei care sâmbătă şi-au pierdut, într-o ironie a sorţii, cei mai dragi conducători de ţară.

Ambasada Republicii Polone anunţă cu profundă durere şi tristeţe că în orele dimineţii zilei de 10 aprilie 2010 a avut loc una dintre cele mai mari tragedii din istoria Poloniei. În drum spre festivităţile prilejuite de comemorarea a 70 de ani de la Crima de la Katyn s-au stins, într-un accident de aviaţie mortal, Preşedintele Republicii Polone, Lech Kaczyński, Prima Doamnă, Maria Kaczyńska, reprezentanţi ai celor mai importante instituţii de stat, membrii delegaţiei poloneze şi echipajul aeronavei.
În urma catastrofei, Mareşalul Seimului Republicii Polone, Bronisław Komorowski, care a preluat conducerea statului, a decretat şapte zile de doliu naţional.

Cartea de condoleanţe va fi deschisă la sediul Ambasadei Republicii Polone din Bucureşti, Al. Alexandru nr. 23, în zilele de 12-14 aprilie, între orele 10.30-15.00.

Institutul Polonez este recunoscător tuturor celor care şi-au manifestat şi îşi manifestă simpatia şi solidaritatea în urma evenimentului tragic de sâmbătă. În acelaşi timp are încredere în înţelegerea de care publicul său va da dovadă în această săptămână de doliu, perioadă în care evenimentele pe care Institutul urma să le organizeze vor fi anulate sau reprogramate.

Un comentariu:

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca !
    Sinecre condoleante si simpatia mea intregului popor polonez.

    RăspundețiȘtergere