2 feb. 2010

Un pianist polonez s-a luptat cu somnul pentru Cartea Recordurilor



Polonezul Romuald Koperski a susţinut un recital la pian de 101 ore, 8 minute şi 3 secunde, intrând astfel în Cartea Recordurilor şi doborând performanţa ungurului Charles Brunner care a cântat în anul 2008 cu 63 de secunde mai puţin, conform oficialilor Guiness Book of World Records.
Evenimentul a avut loc în oraşul polonez Gdańsk şi a debutat pe 27 ianuarie, vineri, nemaioprindu-se până duminică seara. Koperski a avut voie să repete fragmente muzicale o singură dată la 4 ore şi să ia pauze de cel mult 30 de secunde între două interpretări. În plus, acesta a mai avut dreptul la 5 minute de pauză pe oră.
Muzicianul de 51 de ani a interpretat în timpul maratonului său piese clasice, jazz şi coloane sonore celebre. În final, acesta a interpretat piesa lui Frank Sinatra “Fly me to the moon”.

Ce nu se ştie prea bine despre Romuald Koperski este că el nu doar cântă la pian, ci este şi ghid în Siberia, pilot de automobile, scriitor, jurnalist, fotograf şi scafandru. A scris 3 cărţi despre Siberia, a avut numeroase expoziţii foto şi a susţinut în anul 2004 cel mai lung concert continuu la pian din lume care a durat 54 de ore şi 1 minut.

Sursă foto: www.theepochtimes.com



2 comentarii:

  1. Stii, mereu am avut impresia ca oamenii despre care ar trebui sa se scrie si sa se promoveze diverse valori culturale prin intermediul acestora, au fost ingnorati si sunt in continuare..Probabil ca m-am obisnuit cu gandul de a fi roman si de a ma conforma. Oricum, 101 ore sa canti la pian e departe de imaginatia mea si a multora. Felicitari lui Koperski.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ce sa zic, ma bucur ca te-am surprins cu acest articol :)

    RăspundețiȘtergere