13 nov. 2009

Polonia- România, un meci prietenos



Mâine, 14 noiembrie, echipa naţională de fotbal a României va susţine un meci amical în capitala Poloniei, Varşovia. Transmisiunea în direct va începe de la ora 18:00, pe TVR.
Am auzit comentarii cum că acest meci este unul inutil, mai ales având în vedere că România are numai rezultate slabe în ultima vreme, iar acest meci nu ar ajuta la absolut nimic, nici măcar ca antrenament, pentru că nu mai este cazul, băieţii noştri nemaifiind calificaţi cam pe nicăieri.

De asemenea, PRO TV arăta în seara asta imagini de pe stadionul care va găzdui meciul, Legia, şi critica starea deplorabilă a acestuia; în plus, se pare că spectatorii vor avea acces doar într-un sector, cam 5000 la număr. Rămân sceptică faţă de interesul polonezilor chiar şi pentru ocuparea acestor locuri. Ceea ce poate nu ştie PRO TV, deşi mă îndoiesc, dar cum să vândă şi ei o ştire, este că stadionul din Varşovia este în renovări cu termen limită în 2010 pentru că în 2012, Polonia şi Ucraina vor găzdui Campionatul European de Fotbal. Meciurile vor fi susţinute în oraşele Gdańsk, Poznań, Varşovia şi Wrocław.

Ce-i drept, acest meci amical mi se pare şi mie cam ciudat... nu ştiu ce relaţii să existe între federaţiile noastre de fotbal, însă le urez succes în a evita accidentările inutile, pentru că sunt şanse mari ca unii, din prea mult vedetism şi alţii din prea puţină experienţă, să se dea în spectacol.

Dacă ar fi să dau un prognostic, probabil că vom vedea un 0-0 sau 1-1, deşi polonezii sunt destul de solizi şi determinaţi să arate ceva pe teren propriu, mai ales că au şi un nou antrenor după demisia olandezului Leo Beenhakker ca urmare a înfrângerii cu 0-3 în faţa Sloveniei.

Iată şi echipele probabile publicate pe onlinesport.ro :

România: Coman - Maftei, Goian, Rădoi, Raţ - Nicoliţă, Ghioane, Apostol, Varga - Marica, Bucur.
Selecţioner: Răzvan Lucescu.

Polonia: Kuszczak, Kowalczyk, Żewłakow, Kokoszka, Brożek, Błaszczykowski, Dudka, Kosowski, Jeleń, Lewandowski, Obraniak.
Selecţioner: Franciszek Smuda.

Până la următoarea calificare la orice fel de campionat important de fotbal, le doresc domnilor din ambele echipe multă chibzuinţă şi succes! / powodzenia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu